26 April 2016

In het voorjaar van 2015 begon het te kriebelen om ooit een nest te nemen met Bamse. Sinds die tijd ben ik eigenlijk al bezig om ons voor te bereiden op alles wat daarbij komt kijken. En dat is nogal wat! Met name de zoektocht naar een geschikte reu vond ik een lastig vraagstuk, Natuurlijk kan ik met eigen ogen, een mooie aansprekende reu uitzoeken, maar past deze qua bloedlijnen dan wel bij Bamse? Ik was dan ook dankbaar dat Monique Ketelaar, de fokker van Bamse haar hulp heeft aangeboden en mij wegwijs heeft gemaakt in de wereld van het fokken! Samen zijn we uitgekomen bij een prachtige reu ( Vivid Daydream Aristide) Roepnaam Moyo, die volgens ons goed bij Bamse past.

De eerste kennismaking ( samen wandelen) verliep uitstekend en het stel in spé kan het erg goed met elkaar vinden.
Het belangrijkste vind ik dat de reu in kwestie Bamse aanvult waar nodig. Ik hoop op die manier iets te kunnen bijdragen aan de Zwitserse Witte Herder fokkerij door niet alleen te streven naar uiterlijk prachtige honden maar ook het innerlijke en gezondheid hier in mee te nemen.

 

Wij wonen samen met onze dochter, schoonzoon en de drie kleinkindjes. We delen ons erf met katten, paarden, kippen en konijnen.

De pups worden bij ons in huis geboren en groeien in huiselijke kring op. Vanaf de tijd dat ze naar buiten kunnen komen ze in aanraking met de andere dieren die bij ons leven.
Vanuit mijn werk met honden zie ik veel pupjes die overprikkeld zijn, ik probeer hier een goede weg in te vinden tijdens het begeleiden van een nest pupjes.  Socialiseren hoort erbij;  maar ook veel rust en moederliefde. 

 

 We zijn aangesloten bij de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland en de  RZWH. Wij fokken volgens het fok reglement van de RZWH, ZWHVN en van de raad van beheer. De pups worden gechipt en krijgen een stamboom afgegeven door de raad van beheer.